Ta med besøkende på naturopplevelser i Norge

En av de største attraksjonene som Norge har å by på, er vakre landskap og vill natur, noe som ellers i verden ofte er ganske sjeldent. De fleste besøkende vi derfor også bli meget imponerte om du bare tar dem med på en vanlig fjelltur, eller simpelthen med på en liten utflukt ut fra byen. Om du holder til i Oslo kan dag nummer to gjerne brukes på å vise frem Nordmarka. Om dere er i Bergen, er det kanskje nok å ta turen opp til Ulriken, slik at besøket kan nyte en bedre middag, og utsikten over byfjorden.

Det å krysse deler av Norge med tog er en flott måte å oppdage landet på

Likevel kan det være fint å kunne slå litt på stortromma noen av dagene, slik at gode minner som brenner seg inn litt ekstra, også skapes. Her gjelder det selvfølgelig å velge attraksjoner som ligger i en relativ nærhet til der man oppholder seg, siden Norge er ganske langstrakt, og det tar tid å komme seg til noe sted.

Vanligvis pleier jeg å anbefale besøkende at de krysser landet med tog, og da på dagtid, slik at de kan se naturen på nært hold, samtidig som de har det behagelig. Da finnes det tre til fire hovedruter som byr seg frem. Oslo-Stavanger, Oslo – Bergen, Oslo – Trondheim, eller Trondheim – Bodø. Alle gir fantastiske utsikter, og det er en gunstig og fin måte å reise på.

Legg gjerne inn noen stopp hvor dere kan oppleve naturen på nært hold

Om dere velger en av togturene, så kan det være lurt å legge inn noen stopp på veien, for å få litt nærkontakt med elementene, og for å gjøre noe som innebærer litt action eller bevegelse. Det finnes flere selskaper, som for eksempel True Story, som gjør det mulig å booke forskjellige eventyr i forveien.

Om du for eksempel reiser fra Oslo til Bergen, kommer du også forbi Voss. Her er det mulig å delta i ett stort knippe med forskjellige aktiviteter. Det kan være action-sport, som elverafting, rappellering, eller basehopp, for de mer garvede, eller litt mer rolige aktiviteter. True Story lar deg for eksempel booke kajakkturer, eller rafting i områder som også egner seg for barnefamilier. En dag i klatreparken på Voss kan også tilpasses for de små.

Et annet fint stoppested er Dovre eller Røros. Her kan du bli med på flere forskjellige organiserte utflukter, blant annet tilbys det moskussafari i Dovrefjell nasjonalpark. Her får du en guidet tur med kaffepauser, som vanligvis innebærer at man får nærkontakt med naturen på et vis som også er trygt, også for den som ikke er vant med den norske fjellheimen. Det er ikke bare moskusen som du får se. Det er også mye villrein, så vel som rype og andre dyr i området.

Du trenger ikke å reise langt for å ha spennende naturopplevelser

Om du ikke har lyst eller tid til å reise langt, så tilbyr True Story også flere kule aktiviteter i friluftsområdene til flere norske storbyer, som Oslo, Bergen eller Trondheim. I Oslo kan du for eksempel zip-line ned fra hopprampen i Holmenkollen. Du kan også ta deg en tur med RIB-bår i Oslofjorden, om det virker fristende. I løpet av turen blir deler av fjorden og øyene vist frem.

Om dere har base i Bergen så er det heller ikke lange veien til Voss, men dere kan også oppleve litt av hvert i nærheten av byen. Bergen kan by på tretopp-klatring, så vel som en ganske kul Via Ferrata, hvor dere klatrer i fjellet, med Vire-fester og god sikring. Det er slitsomt, men det krever ikke så mange forkunnskaper som ren fjellklatring.

Trondheim tilbyr ikke så mye action, men dere kan legge ut på kajakktur, eller prøve dere på å ta dere frem med sup, et slags surfbrett som man står på mens man padler. Dette er gøy, samtidig som det gir dere et nytt perspektiv på Trondheim by.