Hvordan leve med en skade

Skade

Gjennom et langt liv opplever de fleste å skade seg en gang eller to. Det kan være vanskelig å leve med slike skader, spesielt hvis de er permanente eller kroniske, men også midlertidige skader kan være tøffe å hanskes med. Her er noen typiske skader mange opplever i løpet av et liv:

  • Benbrudd
  • Armbrudd
  • Prolaps
  • Andre ryggskader
  • Kneskader, som «jumper’s knee»

Noen skader tar kort til å lege, mens andre kan ta måneder – eller til og med år. Noen skader kommer tilbake med jevne mellomrom, og er da en kronisk skade som man må regne med å leve med resten av livet.

Å leve med en permanent skade

Selv om man får en permanent skade kan man likevel leve et godt liv. Det er kanskje vanskelig å huske på med en gang skaden oppstår, men med noen knep kan man lære seg å leve godt med de fleste typer skader. For mange er det viktig å tenke positivt i en slik situasjon, og både meditasjon eller såkalt «mindfullness» kan da være til god hjelp. Man bør også trene opp skaden med hjelp av kiropraktor eller en annen kvalifisert helsearbeider.

Å leve med en midlertidig skade

Å leve med en midlertidig skade er mye enklere enn å leve med en permanent skade. Det er er likevel viktig å passe på at en får riktig restitusjon, ellers kan den midlertidige skaden utvikle seg til å bli en kronisk tilstand.

Er du skadet i fot, ankel eller ben bør du sjekke ut Recovery Boots fra Yourboots, da dette kan være løsningen som får skaden din til å heles raskere. Og hvem ønsker vel ikke å komme raskere tilbake på bena?! Støvlene bruker kompresjon for å hele skaden, det kan føles litt ubehagelig i starten – men da kan det være trygt å vite at også sykehus bruker denne metoden på flere av sine pasienter.

Å leve med en midlertidig skade er noe de aller fleste klarer, da man vet at det går over. Men det er likevel en kjedelig situasjon å være i, så man burde prøve alle hjelpemidler som kan påvirke restitusjonen i positiv forstand. Så hvorfor ikke prøve Recovery boots? Det skader i alle fall ikke, og kanskje det til og med hjelper deg på veien til en skadefri hverdag.

Men uansett om du lever med en permanent eller midlertidig skade så kommer du langt med å tenke positivt.